Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 06.Mayıs.2016, 22:31   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 24,915
Standart Primer Kullanmadan Makyaj Nasıl Yapılır?


Makyajda primer kullanımı bazı alerjik bünyeli kadınlarda reaksiyona yol açabilir. Çünkü birçok primer dimetikon denilen bir madde içermektedir ve bu madde bazı ciltlerde özellikle hassas ciltli kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Eğer siz de cildinizde alerjik reaksiyonlara yatkınsanız makyajınızda primer kullanmak istemeyebilirsiniz. Primer kullanmadan da eğer doğru ürünleri seçerseniz ve doğru kullanırsanız makyajınızı başarılı bir şekilde uygulayabilirsiniz. Primer kullanmadan makyaj nasıl yapılır? konusunda aşağıdaki makyaj adımlarını takip erek uygulamanızı yapabilirsiniz.

1. Yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin

Makyajınıza başlamadan önce yüzünüzü yıkayın ve ardından nemlendirin. Yüzünüzün temiz ve sağlıklı durması makyajınızın daha iyi görünmesine ve daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur. Hafif bir temizleyici ile yüzünüzü yıkayın ve yumuşak bir havluyla hafifçe kurulayın. Sonrasında günlük nemlendiricinizi uygulayın. Nemlendiricinizin 25 faktör ve üzeri koruması olan bir nemlendirici olması uygun olacaktır. Bu şekilde yüzünüzü güneşe karşı da korumuş olursunuz. Eğer kuru bir cildiniz varsa zengin nemlendirici özelliği olan bir krem tercih etmelisiniz. Eğer yağlı bir cildiniz varsa jel veya sıvı nemlendirici tercih edebilirsiniz. Nemlendiricinizi uyguladıktan sonra cildinizin nemlendiriciyi iyice emmesi için birkaç dakika bekleyin. Sonrasında makyajınıza başlayabilirsiniz.

2. Fondöten uygulayın

Makyajınızın ilk adımı olarak fondöteninizi uygulayın. Gün boyu iyi gidecek ve iyi bir kapatıcılık sağlayacak bir fondöten tercih etmenizde fayda vardır. Fondöteni uygularken çene hattınız ve alın bölgenizdeki saç hattınızla iyi bir şekilde uyumlaştırmalısınız. Bunun için iyi bir fondöten süngeri kullanın.

3. Kapatıcı

Fondöteninizden sonra sıvı kapatıcınızı kullanın. Kapatıcı yüzünüzdeki kusurları örtmede birebirdir. Fondöteni takiben kapatıcınızı uygularsanız yüzünüzdeki kusurlu bölgeleri iyi kapatmış olursunuz. Makyajınız harka görünür. Sıvı kapatıcılar daha çok yağlı ciltlerde uygundur. Eğer kuru bir cildiniz varsa krem kapatıcı kullanabilirsiniz. Kapatıcınızı bir kapatıcı fırçası ile uygulayabileceğiniz gibi eğer yoksa yüzük parmağınızla da uygulayabilirsiniz. ( Makyajda Kapatıcı Nasıl Seçilir ve Uygulanır? )

4. Gözler

Göz makyajı aslında biraz daha dikkat edilmesi gereken bölümdür. Çünkü gözler hassas bir bölgedir ve göz makyajı gün boyunca gitmeyebilir. Tüm gün boyunca gidecek preslenmiş toz göz farı kullanın. Bunu ince bir kat halinde kullanın. Su geçirmeyen bir eyeliner ve maskara seçin. Böylelikle yağmurlu havalarda göz makyajınızın akma riskini azaltmış olursunuz.

5. Dudaklar

Rujlar da maalesef gün boyunca kalıcı olamayabilir ve dudak makyajınızı gün içinde yenileme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer dudak makyajınızda doğal bir görünüm isterseniz ruj yerine renkli bir dudak balsamı kullanabilirsiniz. Dudak balsamı dudaklarınıza nemlendirme de sağlar.

Sıcak veya nemli havalarda veya eğer yağlı bir cildiniz varsa makyajınızın akmadan daha uzun süre gitmesi için makyaj çantanızda bir de makyaj kurutma kağıdı bulundurun. Bu kurutma kağıtları makyajınızı silmeden aşırı nemi ve yağı emer.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla