Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 27.Mayıs.2016, 22:47   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 24,915
Standart Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir?



Goji berry kurt üzümü olarak da bilinen bir meyvedir. Küçük parlak kırmızı renkte bir meyve olup yaş ve kuru olarak tüketilebilen bir meyvedir. Goji berry süper bir besin olarak tarif edilmekte ve içeriği itibariyle kilo vermede yardımcı olduğu bilinmektedir.

Goji berry’nin faydaları nelerdir?


Goji berry meyvesinin sağlık açısından bazı önemli faydaları vardır. Kilo kontrolü sağlama, aşırı kiloları ve obeziyeti önleme, kansere karşı koruma sağlama gibi faydalarının yanı sıra diyabet, kemik kaybı, böbrek taşları, inme, kalp hastalığı gibi ciddi sorunları da önlemede faydalıdır. Goji berry bağışıklık sisteminin de normal bir şekilde işlemesine yardımcı olur.

Goji berry kalorisi düşük ve antioksidan değeri yüksek bir besindir. Vitamin ve mineral değeri yüksektir. Bu açıdan oldukça sağlıklı bir besindir.

Fakat goji bery meyvesinin tek başiına kilo vermede önemli etkiler göstermeyeceği bilinmektedir. Çünkü kilo vermeye yardımcı olmak için uzmanlar düzenli ve dengeli olarak egzersiz yapmayı, düşük kalorili bir diyet uygulamayı da önermektedir.

Diyette özelikle tam tahıllı besinler, düşük yağlı süt ve süt ürünleri, yağsız ve derisiz et, sebze ve meyve tüketilmesi önerilmektedir.

Goji berry depresyona iyi gelmekte ve ruh halini düzeltmeye yardımcı olmaktadır.

Metabolizmayı geliştirmesinin yanında uyku kalitesini geliştirme, insomnia tedavisi, menopoz belirtilerini hafifletme, kötü kolesterolü düşürme gibi faydalara da sahiptir.

Hollywood yıldızlarının da goji berryi yaşlanma karşıtı özellikleri dolayısıyla kullandıkları bilinmektedir.

Kilo vermek için goji berry veya bununla ilgili ürünler kullanmadan önce hekime danışılması önerilmektedir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla