Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 10.Haziran.2016, 23:28   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 24,915
Standart A Pozitif Kan Grubuna Göre Beslenme



Kan grupları içinde en çok A pozitif kan grubuna sahip insanlar vardır. A pozitif kan grubuna sahip kişilerin bağışıklık sistemi diğerlerine göre daha hassas olabilir. Bu kan grubundaki kişiler kanser ve diyabet gibi birçok hastalığa daha yatkın olurlar.
Yapılan araştırmalar kan grubuna göre beslenmenin önemli olduğunu ve çeşitli hastalıklardan korunma konusunda fayda sağlayacağını ortaya koymaktadır. Dolayısıyla A pozitif kan grubuna sahip kişilerin de doğru besinleri doğru tüketmeleri gerekir.
A pozitif kan grubuna sahip kişiler hangi besinleri tüketmeli?

A pozitif kan grubuna sahip kişiler genelde vejetaryen tarzı beslenmeyi tercih etmelidirler. Beslenmelerinde sebzelere ağrılık vermeleri gerekir. Taze ve organik sebzeler buharda veya çiğ tüketilmelidir. Protein kaynakları olarak soya ürünleri, barbunya ve mercimek gibi besinler tüketilir. Ayrıca tam tahıllar, dutgiller ve erik yenmelidir.
A pozitif kan grubuna sahip kişiler hangi besinlerden kaçınmalıdır?

Glutenli besinler A pozitif kan grubuna sahip kişilerde sınırlandırılmalıdır ve bunların yerine kılçıksız buğday besinlere ( ekmek ve makarna ) daha fazla yer verilmelidir. Çünkü bu tür besinler daha çabuk sindirilebilir. Biber ve domatesin yanı sıra tam yağlı süt ürünlerinden de uzak durulmalıdır. Yine tropikal ve turunçgil meyveleri de A pozitif kan grubuna sahip kişilerin kaçınması gereken besinlerdendir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla