Kadın Forumu

Kadın Forumu (http://pembemsi.net/index.php)
-   Alternatif Tıp (http://pembemsi.net/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Vitiligonun Doğal Tedavisi (http://pembemsi.net/showthread.php?t=81425)

buse 03.Temmuz.2016 19:13

Vitiligonun Doğal Tedavisi
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1370341324.jpg

Vitiligo ciltte pigment kaybından dolayı oluşan yama şeklinde beyaz cilt lekeleridir. Vitiligo sorununun tam bir çözümü ve önlenmesi ile ilgili bir çözüm bulunmamakla birlikte bazı doğal çözüm yolları bu konuda yardımcı olabilir.

Vitilgo için bazı doğal tedaviler

1. Kereviz yiyin. Kereviz psoralen içen bir besindir. Psoralen cildin güneş ışınlarına doğal reaksiyonunu artıran bir maddedir.

2. Zerdeçal ve hardal yağı karışımı evde vitiligo tedavisi için uygulanabilecek iyi bir doğal çözüm olabilir. Bu besinlerin her ikisi de bağışıklık sisteminin gelişmesine yardım eder. 5 çay kaşığı zerdeçal tozu ile 250 ml ( mililitre ) hardal yağını iyice karıştırın. Bu karışımı günde 2 defa beyaz lekelerin üzerine uygulayın. 1 yıl süreyle bu uygulamayı yapmanız cilt renginizin yerine gelmesine yardımcı olacaktır.

3. Yabani su mercimeği cildinizin pigment oluşumuna katkı sağlar. Yabani su mercimeğini yıkayıp temizleyin ve sonra hamur halinde öğütün. Bir parça bala bir parça hamur ekleyin. Yemeklerden sonra günde 2 defa 1 çay kaşığı alın.

4. Vitiligo sorunu olan birçok insan sarı kantaronu kullanmaktadır. Sarı kantaron cildin güneş ışınlarına yanıtını artırır. Sarı kantaron desteğini vitiligo sorunu için alabilirsiniz. Ayrıca sarı kantaron bitkisinin suyunu da kullanabilirsiniz. Fakat hamile veya bebek emziren kadınlar sarı kantaronu kullanmamalıdır.

5. Bir parça sarı kantaron bitkisiyle bir parça kekik otu, bir parça nergis çiçeği ve bir parça papatya çiçeğini karıştırın. Bu karışımdan 1 çay kaşığı alın ve sonra kaynayan bir fincan suyun içine ekleyin. Bu şekilde 15 dk demleyin. Fakat bu süreyi geçmemeye çalışın. Bir ay için günde 2 defa yarım fincan için.

6. Vitiligo sorunu için bazı diyet ipuçlarına da dikkat etmeniz gerekir. Her gün salatalık yemeniz vitiligo tedavisinde yardımcı olabilir. Zeytinyağı, karabiber ve yeşil çay da faydalıdır. Vitiligonun bir sonucu olarak sizde B kompleks vitamin eksikliği gelişebilir. Eğer böyle bir durum varsa diyette B vitamini içeren besinlere ağırlık vermeniz gerekir. Örneğin süt, tam tahıllı ürünler B2 vitamini açısından zengindir. Günlük olarak hap şeklide vitamin desteği de alabilirsiniz.


Şu Anki Saat: 17:16

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.