Geri git   Kadın Forumu > Adım Adım Sağlık > Spor ile Sağlıklı Yaşam

Spor ile Sağlıklı Yaşam Kilo vermek mi ? Kas yapmak mı ? Yoksa fit görünmek mi istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Aradığınız her şey burada..

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 08.Aralık.2014, 19:56   #1
Moderator
 
Üyelik tarihi: 13.Kasım.2014
Mesajlar: 7,649
Standart Kişiliğinize uygun spor hangisi?




Hayata bakışınızı değiştiren spor ve egzersizler çoğu zaman karakterinizi de ele veriyor. Zorluklarla mücadele eden bir Kick Boks'cu musunuz yoksa iç huzuru arayan bir yoga tutkunu mu? Özgürlüğü yakalamaya çalışan bir sörfçü mü yoksa doğanın ritmine zarar vermeden ayak uydurmaya çalışan iflah olmaz bir pedal çevirici mi?

Kişiliğinize en uygun sporu bulmak için okumaya devam edin.

CrossFit


Zorlukları seven ve asla pes etmeyen bir kişiliğiniz mi var? O zaman kesinlikle CrossFit hayatınızda çok önemli bir yer edinmeye hazırlanıyor. Genel güç ve kondisyon programı olan CrossFit, birçok ana kas grubunu ve fonksiyonel hareketlerle bütün vücudu dengeli biçimde çalıştıran egzersizler bütünü. "Spor konusunda biraz maymun iştahlıyım" diyenler de CrossFit ekibine katılabilir. Zira atletizmden jimnastiğe ve hatta haltere kadar uzanan birçok spor dalını bir arada deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz. Tutkularının peşinden giden, hırslı, spor salonlarına sığmayan ruhlara çok şey katacak olan CrossFit, rutinden uzak, bağımsız çalışmak isteyen herkes için ideal. Sağlıklı beslenme, düzenli ve disiplinli bir hayat arzu edenler ve zamanı verimli kullanmanın yolunu arayanlar için de ilaç gibi, bizden söylemesi.

Kitesurf


Son dönemlerin en popüler sporlarından Kitesurf yani rüzgar sörfü, denizle bütünleşerek rüzgarın peşinden gitmeyi seven özgür ruhların mutlaka tatması gereken eşsiz bir deneyim. Ancak çabuk sıkılan, zorluklara göğüs geremeyen, tez canlı bir kişiliğiniz varsa zorlu bir maratona hazır olun. Kitesurf emek ister ya da çok sevilmek. Kimi zaman aylarca çalışmayı, sabırlı olmayı, daha iyi yapabilmek için rüzgarla ve bedeninizle savaşmayı gerektiren bir deneyim bu. Kitesurf aynı zamanda interaktif bir spor. Uçurtmanızın kurulumundan, toplanmasına kadar sürekli diğer sporcularla iletişim ve dayanışma içinde olmanızı gerektirir. Ve en güzeli bunun için illa ki birbirinizi tanımanız gerekmez. Sörf yapanların kendi aralarında geliştirdikleri evrensel dil bunun için yeterli. Yardımlaşma ve dayanışma bilinci aşılayan Kitesurf, tutkularının peşinden giden doğa severlerin yeni yaşam alanı.

Zumba


Dans etmeyi hayatının her alanına dahil etmeye hevesli, enerjik ve kıpır kıpır bir kişiliğiniz varsa hiç düşünmeden Zumba derslerine dahil olabilirsiniz. Sizin gibi hayat dolu insanlar, gün boyu masa başında çalıştığı saatlerin acısını ancak salsa, tango, merengue müzikleri eşliğinde egzersiz yaparak çıkarabilir. Hiç sıkılmadan yağ yakmanıza imkan tanıyan, dinamik bir egzersiz olan Zumba, suda da yapılabilen egzersizleriyle spor salonlarını sevmeyen kişilere de hitap ediyor. Zumba’nın sosyalleşme sıkıntısı yaşayan herkes için faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Kim bilir belki de Zumba ile içinizdeki Latin ateşi ortaya çıkacak ve yepyeni bir sizi keşfedeceksiniz. Ve tabii unutmayalım disiplinli bir çalışmadan sonra sıkı bir vücudun yanınıza kar kalması kuvvetle muhtemel.
Mud Run


Hayatı bir mücadele gibi gören, ekstrem sporları seven herkes için Mud Run yani çamur koşusu tabiri caizse bir hayatta kalma egzersizi. Kaygan ve dik tepelerde, buzlu sularda, çamurlu havuzlarda, lastik yolda, tünellerden sürünerek geçilen parkurlar adeta sabrınızı, enerjinizi ve bedeninizin sınırlarını zorluyor. Özellikle Amerika’da popülerleşen Mud Run koşuları sadece eğlence için yapılmıyor elbette. Çamur koşusu, bir yoldaşlık koşusu aslında. Kişisel heyecandan öte takım ruhunu açığa çıkarıyor. Çamur koşuları ilkel yaşamla bağ kurmanızı sağlarken bağımlılık da yaratıyor.

Bisiklete binmek


Bisiklete binme alışkanlığı edinmek önce sizin sonra etrafınızdaki küçük bireylerin hayatında devrim yaratabilecek bir egzersiz. Özellikle şehir hayatında trafik kaosuna alternatif egzoz dumanı salınımı yapmadan, sadece kas gücüyle doğaya eşlik etmek gibisi yok. Zamana, mekana, hava koşullarına bağlı kalmaksızın sağladığı sınırsız özgürlük hissi sayesinde bisiklet birçok kişi için vazgeçilmez bir tutku ve hatta yaşam tarzı. Küçük şeylerle mutlu olmayı başaran, mekanik düzenden uzak olmak isteyen, doğayı korumaya özen gösteren, sağlıklı yaşamayı düstur edinen biriyseniz pedalları çevirmeye başlayın. Dayanıklılık gücünüzü arttırmanın, stresli hayat şartlarıyla baş etmenin sırrı, dağ tepe demeden bisiklet sürmek belki de… Özellikle çocuklara özgüven aşılayan, fiziksel becerilerini geliştiren iki tekerlikli mutluluğu hayatınızın baş sporu yapmak için hala geç kalmış değilsiniz.

Yüzme


Suya dokunan her spor gibi düzenli yüzmek de değerini bilenler için mutluluğun ve biraz daha ileri gidersek başarının anahtarını sunuyor. İster miskin, ister aşırı hiper aktif bir kişiliğiniz olsun düzenli yüzmek dengenizi bulmanıza fayda sağlayacak. Yüzerken vücut ağırlığınız azaldığı için yaptığınız her hareket size kolay ve eğlenceli gelebilir. Akciğer kapasitenizi arttırdığı için vücudunuzdaki oksijen miktarı sayesinde vücut direnciniz de artıyor, düşünme ve dikkat periyodunuzu uzatıyor. Kas gücünüzün erken tükenmesini engellemesi ve cildinize sağlık kazandırması da bonusu. Kendinize olan güveninizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız güne kulaç atarak başlamayı deneyin. Güven aşılayan, gereksiz korkularınızı atmanızı sağlayan yüzme, düzenli yapıldığında hayat kalitesini arttıran özel bir egzersiz.

Kick Boks


Sert bir dövüş sporu olarak görülse de aslında Kick Boks’un felsefesinde centilmenlik yatıyor. Kick Boks ayakta mücadele içeren, çok faydalı ve üst düzey birer spor. Sporcular bedenlerini en üst seviyede kullanabilmek, odaklanma yeteneklerini artırabilmek, hız, denge ve güç bakımından en iyi şekilde yapılanmak, taktik ve zihinsel yeteneklerini mücadelenin her anında sergileyebilmek üzere eğitiliyor. Çok stresli, öfkenizi kontrol edemeyen bir kişiliğiniz varsa Kik Boks ile yepyeni bir sizle tanışabilirsiniz. Sadece temel tekme ve yumruk konbinasyonlarını kullanarak hem stres hem de kalori atmanız mümkün. Ayrıca Kick Boks özellikle iş yaşamında faydalarını görebileceğiniz özellikler kazanmanızı da sağlıyor. Hızlı karar verme yeteneğinizi geliştirebilir, disiplini karakterinizin bir parçası yapabilirsiniz.

Yoga


Yoga uzun zamandır hayatımızın bir parçası ve bir süre daha öyle olacağa benziyor. Sağlıklı bir beden, dingin bir zihin arzu eden bir kişiyseniz ve hala yogaya merak salmadıysanız denemekte fayda var. Genelde yoga yapanlar spirütüel dünyaya yakın olan duygusal karakteri olan kişiler olarak bilinir. Ancak durum sanıldığının aksine biraz farklı. Karakteriniz ne olursa olsun, kendinizi düşünmeyi unuttuğunuz yoğun tempolu bir hayatınız varsa yoga size iyi gelecek. Bir saat de olsa doğru nefes almak, bedeninizi dinlemek, vücudunuzu esnetmek, zihninizi boşaltmak her şeye bedel. Yoga sayesinde konsantrasyonunuzu tek bir noktada toplamayı, yaptığınız işe derinine odaklanmayı öğrenebilir, bedeninizi daha güçlü ve dayanıklı kılabilirsiniz.

Pilates


Spor salonlarında uzun vakit geçirecek ne zamanınız ne sabrınız var. Zaten oldum olası spor salonu fikrine çok uzaksınız. Kalabalık ekiplerle spor yapmaktan da hoşlanmıyorsunuz. O zaman tavsiyemiz özel bir eğitmenden ders alarak huzurlu bir ortamda aletli pilates dünyasına adım atmanız. Vücut alt yapısını güçlendiren, esneklik kazandıran pilates aynı zamanda hayatınıza enerji de katacak. Yeteneklerinize göre egzersizler belirleneceği için vücudunuzu kontrolsüz bir şekilde zorlamanıza ve beklenmedik maceralara atılmanıza da gerek kalmıyor. Her şey sizin kontrolünüzde gelişiyor. Vücuttan çok zihne odaklanan egzersizlerle yepyeni bir siz yaratabilirsiniz.

Kürek


İnsan vücudunun sınırlarını zorlayan, açık havada yapılan bir takım sporu. Buz hokeyinden sonra yapılması en zor sporlardan olduğu düşünülürse, zoru sevenler küreklere asılsın. Tüm kasları çalıştıran kürek sporu, güce dayalı. Ekip ruhunu aşılayan kürek sporu, düzenli ve disiplinli vücut çalıştırmayı gerektiriyor. Disiplin hayatınızın en önemli düsturuysa, sabırlı, başarı odaklı ve idealist bir kişiliğiniz varsa kürek sporu sizin için biçilmiş kaftan. Türkiye’de özellikle üniversite gruplarının ve kurumsal şirket takımlarının rağbet gösterdiği kürek yarışları, denge, kuvvet, beraberlik ve centilmenlik aşılıyor. Gençlerin rağbet ettiği bir spor özellikle belirli bir gruba ait olma hissiyatını da yaşatıyor, zira kürek sporunu profesyonelce yapmak ve dünyadaki yarışlara katılmak için bir kulübe üye olmanız şart.

Yelken


Masmavi denizin ortasında, rüzgara kendini bırakmış yelkenlileri gördüğünüzde "Keşke ben de o yelkenlide olsaydım" diyorsanız, sizi bu tarafa alalım. Yelken sporunu denizi ve doğayı sevmeyen kişiler yapamaz. Ancak tahmin ettiğiniz üzere yelken kullanmak göründüğü kadar kolay değil. Deniz, rüzgar, akıntı ve dalga gibi doğal dış kuvvetlerle mücadele etmeyi bilmek gerekiyor. Bu mücadeleyi öğrenebilmek için yaşamak, yaşamak için de deniz üzerinde vakit geçirmek şart. Yelken sporu, karar verme yetisini güçlendiren eğlenceli, sıra dışı ve yaratıcı daha çok deniz üzerinde satranç oynamaya benziyor. Yelken sporunu zevkli hale getiren belki de bu. Çünkü yelken sporu başarılı kişilikler yaratırken analitik düşünce, zeka ve sosyal kişiliklerin gelişimini sağlar, özgüveni artırır, paylaşımcı, kendine, doğaya, çevreye saygılı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirir.

Scuba Diving


Dalış yapan insanların yüzündeki o tarifsiz mutluluğa tanık oldunuz mu? İster tüplü ister tüpsüz dalış yapın, su altındaki o bambaşka hayat size etkisi altına almaya hazır. Keşif ruhlu, meraklı, korkusuz bir karakteriniz var ve denizi de çok seviyorsanız dalış sporu tam size göre. Yaşadığımız dünyada yalnız olmadığımızı, su altında sizden bağımsız bir hayatın varolduğunu keşfetmek kelimenin tam anlamıyla eşsiz bir his. Huzur verdiği, gerçek dünyadan size uzaklaştırdığı ve su altında uçma hissi yaşattığı da söylenebilir. Gezegenin sessiz dünyasını keşfe çıktığınızda tüm egolarınızdan, kibirinizden ve hırslarınızdan arınarak sadece maviliklerde salınan o muhteşem canlıları seyredin, huzur sadece bir kulaç uzağınızda.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
hangisi, kişiliğinize, spor, uygun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 17:42
seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort rus escort keçiören escort etlik escort eryaman escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin