Kadın Forumu

Kadın Forumu (http://pembemsi.net/index.php)
-   Yeni Evleneceklerin Sohbet Alanı (http://pembemsi.net/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Evliliğe Hazır mısınız? (http://pembemsi.net/showthread.php?t=79156)

buse 16.Kasım.2015 23:25

Evliliğe Hazır mısınız?
 
İyi bir eş ve anne olmak görevi daha küçük yaşlarda beynimize kazınır. Yıllar geçer, büyüdükçe aşkı tanırız ve sevdiğimiz insanla hayatımızı birleştirmek isteriz. Peki, gerçekten evliliğe hazır mısınız, yoksa bilinçaltınız artık evlilik vaktinin geldiğini mi söylüyor?
Evlilik çok zor ve keyifli bir kurumdur. Aile olmak, paylaşmak, yaşamın zorluklarını birlikte göğüslemek ve aşka sahip çıkmak gibi özendiğimiz değerleri içerir. Ancak evlilik için sadece yaş ve beden olarak hazır olmak yetmez. Ruhun hazır olması hepsinden daha önemlidir.

Sevgililik iki insan arasında yaşanır. Evlilikte ise artık ailelerin ve sosyal çevrenin birlikteliği söz konusudur. En önemli kısım, sorumluluk almaktır. O güne kadar baba evinizde şımartılarak, el üstünde tutularak büyütülmüşken, hayat ile yüzleşme zamanı gelmiştir.

Evliliğe hazır olup olmadığınızı anlamak için kendinizle yüzleşmeniz gerekir. Bu sorularla başlayın:
Şimdi gözünüzü karartan bu aşkın içindeki eş adayı ile bir ömür geçirmeyi, her sabah uyandığınızda onun yüzünü görmeyi istiyor musunuz?

Bir evi tek başınıza çekip çevirecek, eve giren parayı tasarrufla kullanabilecek yeteneğe sahip misiniz?
Kavga ettiğinizde günlerce telefonu kapatmak, ondan kaçmak ve sinirinizin yatışmasını beklemek gibi bir lüksünüzün olmayacağını, ne kadar kızgın olsanız da aynı yatağa yatacağınızın farkında mısınız?

Nasıl bir aileye gelin olduğunuzu ancak nikahtan sonra fark edeceğinize göre, ne tarz insanlar olursa olsunlar, eşinizin ailesine saygı göstermek, resmi ziyaretler yapmak, iyi bir eş olmanın yanı sıra iyi de bir gelin olmak zorunda olduğunuzu biliyor musunuz?

Eşinizin maaşının evi geçindirmeye yetmemesi durumunda, çalışıp eve katkıda bulunmak size zor gelir mi?

Çalışan biriyseniz, hem evin sorumluluğu, hem iş, lem de eşinizle ilişkinizi hep taze ve aşk dolu tutmaya çalışmak size zevk mi verecek, eziyet mi gelecek?

Yaşam iyi ve kötü zamanlardan oluşur, kötü anlarda, durumu objektif olarak değerlendirecek, motivasyon ve iyi organizasyonla olayın yatışmasını sağlayacak yeteneğiniz var mı?

Tüm tartışmalar da sürekli haklı olduğunuzu düşünür müsünüz? Kavgaları başka zamana erteleyerek, sakin vakitlerde konuşarak problem çözebilecek duruma gelene kadar sabredebilir misiniz?

Aile kurmaya, anne olmaya hazır mısınız?

Aşkın ömrünün kısa olduğunu, evlilikte aşkın, sevgi ve saygı ile yer değiştirdiğini biliyor musunuz?

Bu yazıda evlilik içinde karşılaşabileceğinizi düşündüğüm zor durumları sıralamaya çalıştım. Bu sorulara eğer “sanırım baş edebilirim” gibi bir cevap veriyorsanız, evliliğe hazırsınız demektir. Yok, bu sorular gözlerinizi yerinden oynattıysa, şu anda evlilikten çoktan vazgeçmişsinizdir.

Ancak, şunu belirtmem gerekir ki, evlilik son derece özel ve mutluluk dolu bir birleşimdir. Elbette, tüm evlilikler yukarıda saydığımız zorlukların hepsini içermez ama mutlaka en az bir tanesi ile karşılaşırsınız. İyi zamanlarda zaten evlilik düzgün ve yolunda gideceğinden, bir sorun olmayacaktır. Önemli olan, bu tür güçlüklerin de evliliğin içinde oluşabileceğini anlamak ve pembe bulutlarda gezerek bu birlikteliğe girmek yerine, farkındalık kazanmaktır. Evliliğin cilvelerini bilmeden, sadece aşkın büyüsüne kapılarak yapılan evliliklerin çoğu boşanma ile bitmektedir. Siz, evliliğinize emin adımlarla yürüyün ve dilerim bir ömür mutlu olun…..



Şu Anki Saat: 13:43

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.