Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 14.Nisan.2015, 17:23   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 24,915
Standart Dünyanın en ilginç 5 düğün geleneği



Kendi kültürümüzdeki düğün geleneklerini çok yakından tanıyoruz. Peki, dünyada ne gibi düğün geleneklerinin olduğunu biliyor musunuz? Çin'den Hindistan'a kadar 5 farklı ülkenin en ilginç düğün geleneğini sizin için yazdık.
İşte dünyadan en ilginç 5 düğün geleneği...




İsveç
İsveçli bir eş adayınız varsa, düğün günü tüm kıskançlığınızı bir kenara bırakmaya hazır olmalısınız. Neden mi? İsveçlilerin geleneğine göre, gelin ne zaman masasından kalkıp makyajını tazelemek için gelin odasına giderse, düğündeki tüm kadınlar damadı öpmekte serbest olurlar. Hala devam ettirilen bu sıra dışı gelenek gelinlerin sabır sınırlarını oldukça zorluyor.

İrlanda
İrlanda'nın düğün geleneği ise gelini biraz zorlayıcı bir temele dayanıyor. Geleneğe göre, gelinle damat dans ederken, gelin ayaklarını mutlaka yerde tutmalıdır. İrlandalı dansçılara göre eğer gelin ayağını yerden kaldırırsa, kötülük perilerinin onu alıp götürecektir.

Çin
Çi'in Tujia bölgesinde yapılan düğün geleneği, bugüne kadar duyduklarınızı size unutturabilir. Bu bölgede yaşayan Çinli gelinler düğüne 1 ay kala her gün 1 saat kesintisiz olarak ağlıyorlar. 10 gün sonra ise ağlama geleneğine gelinin annesi de katılıyor. 10 gün sonra ise bu geleneğe gelinin büyükannesi de devam ediyor. Bir aylık sürenin sonunda ise ailedeki tüm kadınlar gelinin etrafında ağlamaya başlıyor. Tüm kadınların bir şarkıyı anımsatan ağlama sesleri sevincin bir ifadesi olarak görülüyor.

Fransız Polinezyası
Fransız Polinezyası'nda bulunan Markiz Adası'ndaki düğün geleneği oldukça ilginç. Geleneğe göre, gelinin yakın akrabaları yere yüz üstü uzanır ve gelin ve damat yere yatan akrabaların üzerinden yürüyerek geçerler.

Hindistan
Hindistan'ın ilnginç düğün geleneği "Joota Chupai/Ayakkabı Saklama" olarak adlandırılıyor. Damat, "Evet" demeden önce ayakkabılarını çıkarmak zorundadır. Damadın ailesi ayakkabıları gelinin ailesinin alıp saklamasını engellemek için uğraşır. Bu gelenek aileler arasında eğlenceli bir rekabete dönüşür.








buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla