Kadın Forumu

Kadın Forumu (http://pembemsi.net/index.php)
-   Ağız - Diş Sağlığı ve Bakımı (http://pembemsi.net/forumdisplay.php?f=44)
-   -   Diş ağrısını geçirme yöntemleri (http://pembemsi.net/showthread.php?t=82923)

buse 30.Kasım.2017 22:09

Diş ağrısını geçirme yöntemleri
 
Diş ağrılarınız dayanılmaz bir hal almaya mı başladı? Dişinizin ağrısından dolayı yediğiniz yemeklerden tat ve zevk alamıyor musunuz? Diş ağrısı çok kötü bir şeydir ve kolay kolay da insanın yakasını bırakmaz. Izdıraptır ve çok büyük ağrılar çektirir insana. Dönemler boyunca tıbbın yanı sıra elbette ki alternatif diş ağrısı geçirme yöntemleri bulunmuştur ve kullanılmıştır. Şimdi bunlara göz atalım. Evde kendi başınıza diş ağrınızı biraz olsun geçirmek isterseniz belki buradaki bilgiler sizin için faydalı olacaktır.

Diş ağrısını geçirme yolları;

Diş ağrınızı dindirmek için, öncelikle ağrıyan diş bölgesini hassas dişler için özel üretilmiş, diş ve diş etlerini incitmeyen bir dırça ile temizleyiniz ve var ise yemek artıklarından, bakterilerden arındırınız. Ardından 5 dakika kadar bekleyip diş etlerimiz sakinleştikten sonra, bir çay bardağına ılık su dolduralım, iki çay kaşığı da tuz ekleyerek karıştıralım.
Suyun içerisindeki tuz çözündüğünde, fazla sıcak olmayan bu suyu ağzımıza alarak gargara yapmak suretiyle bütün dişlerimizin arasında akmasını, ağzımızın her yerine ulaşmasını sağlayalım. Ağızdaki tuzlu suyu boşaltarak aynı işlemi birkaç kez daha yapalım.
Tuz ile yapılan bu bakteri temizleme işlemi, dişleri ferahlatacak ve diş etlerine ferahlık hissi verip ağrıları bir nebze olsun azaltacaktır. Diş ağrılarınıza ağrı kesici haplar veya ilaçlar kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz çünkü bu tür ilaçların kullanımı, diş ve diş etlerinizi tahrip ederek ağız yaralarına sebebiyet verebilmekte.
Acil şifalar diliyoruz


Şu Anki Saat: 20:37

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.