Kadın Forumu

Kadın Forumu (http://pembemsi.net/index.php)
-   Astroloji (http://pembemsi.net/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kilo Sorunlarının Nedenlerini Hint Astrolojisi Açıklıyor! (http://pembemsi.net/showthread.php?t=78898)

buse 22.Ekim.2015 21:22

Kilo Sorunlarının Nedenlerini Hint Astrolojisi Açıklıyor!
 
Hint Astrolojisi hayata dair her türlü konuyu inceleyebilmesinin dışında fiziksel sorunlarımıza da ışık tutar. İşte kilo fazlalığı ya da kilo alamama gibi sorunların astrolojik nedenleri...

Astrolojinin en olumlu enerjiye sahip gezegeni Jüpiter'in hayatta birçok mutluluğu bizlere yaşattığı kabul edilse de aynı zamanda kilo sorunlarının başlıca nedeni olduğu da bilinmektedir.
Jüpiter,enerjisi gereği elini attığı her şeyi genişletir, büyütür.
Örneğin parayı temsil eden ikinci evdeki Jüpiter insanı hayat boyu maddi bolluk içinde yaşatır ya da mal-mülklerimizi temsil eden dördüncü evdeki Jüpiter kişiye çok kaliteli evler,arabalar verecektir.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...e387f94c_1.jpg
Jüpiter'in bu arttırıcı ve genişletici enerjisi doğum haritalarımızdaki olumsuz kabul edilen noktalarda yerleşmişse kilo sorunlarına neden olabilir.
Jüpiter altıncı,sekizinci ve bazen onikinci evlerde kronik kilo fazlalığı problemine neden olur.
Uzun süredir devam eden kilo problemlerinizin astrolojik etkenlerini öğrenmek istiyorsanız doğum haritanızdaki Jüpiter'in durumu incelenmelidir.
Jüpiter'in haritanızdaki gücüne göre kilo fazlalığınız az ya da çok olabilir. Bu tür gezegensel yerleşimlere sahip insanlar bir çok diyete başlasalar da, diyetlerini bozdukları süre içerisinde çok hızlı kilo alabilirler.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...ef0ef8a8_1.jpgKilo sorunu doğum haritanızdaki Jüpiter transitine bağlı olarak geçici bir durum da olabilir.
Hint Astrolojisi'nde hayatın hangi yılları arasında ne tür olayların yaşanacağını öngörebilmemizi sağlayan ve hiç bir astrolojik sistemde olmayan "Gezegensel Periyotlar" vardır. Bu gezegensel periyotlar bizim hayattaki istek ve arzularımızı gösterirken, doğum haritalarımızdaki etkilere bağlı olarak farklı olaylar yaşamamıza neden olurlar.
Örneğin Jüpiter'in yukarıda belirtilen olumsuz evlerde yerleştiği bir harita düşünelim. Yakın zamanda yaşayacağımız gezegensel periyot Jüpiter dönemi ise kilo fazlalığı sorunları yaşamaya başlayabiliriz.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...1392a1d3_1.jpg Jüpiter'in kilo sorunları verdiği noktalardaki etkileri genel olarak şöyledir;
Jüpiter 1. Evde:
Yükselen burcunuzdaki (1.ev) Jüpiter her zaman kilo fazlalığı vermese bile size uzun bir boy ve iri bir vücut verecektir.
Doğum haritanızdaki diğer etkilere bağlı olarak kilo fazlalığı verme olasılığı da vardır. Ancak Jüpiter'in yükselen burçta yerleşimi astrolojide çok olumlu kabul edilen bir etkidir. Böyle gezegensel etkilere sahip kişiler çok keyifli olurlar. Ağır kanlı ve zaman zaman tembel olsalar da hayata hep olumlu yönden bakarlar.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...2cef99f3_1.jpg Jüpiter 6. Evde:
6.ev sağlık sorunlarını temsil ederken Jüpiter bu evde sizi genel olarak kilolu yapsa da çok ciddi sağlık sorunlarından koruyacaktır. Jüpiter'in bu evdeki yerleşimi sizin çok fazla borcunuz olabileceğini de gösterebilir.
Çeşitli ortamlardaki rakiplerinize karşı oldukça sert bir tavırın aksine olumlu bir tavır sergileyebilirsiniz. Evcil hayvanlar öncelikli olsa da genel olarak hayvanlara karşı oldukça fazla sevgi beslemeniz olasıdır.http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...f39a5c38_1.jpg Diğer evreler için devam edin
Jüpiter 8. Evde:
8.ev eşinizin ya da iş ortağınızın maddi imkanlarını temsil etmesinin dışında sizin astroloji,fal ya da metafizik gibi mistik konulara ilginizi ve yeteneklerinizi de gösterir.
Mistik konuları sevmenizin dışında eşinizin maddi imkanlarından da oldukça yararlanabilirsiniz. Eşinizin zengin biri olma olasılığı da yüksektir.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...c0ba6a11_1.jpg Jüpiter 12. Evde:
Yurtdışı ile ilgili işleri, harcamaları ve parasal kayıpları temsil eden bu evdeki Jüpiter kişiye oldukça fazla para harcatacaktır. Bu tür gezegensel yerleşime sahip kişiler başka olumsuz enerji yoksa çok bonkör olurlar.
Normalden fazla uyumaları da mümkündür.Yaratıcılıkları da oldukça gelişmiştir. Yabancı ülkeler aracılığıyla büyük kazançlar elde etme potansiyelleri fazladır.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...2a8843b3_1.jpg
Peki nasıl zayıflayacaksınız?
Jüpiter'in genişleten enerjisinin tersine bir de daraltan,azaltan Satürn enerjisi vardır. Satürn, içinde bulunduğu hayat alanlarına kısıtlama, engelleme ve gecikme getirir. Hayattaki kişisel disiplinimiz tamamen Satürn'ün kontrolündedir.
Doğum haritanızda Satürn güçlü bir yerleşimdeyse kilo almaya ne kadar yatkın olursanız olun, Satürn size büyük bir disiplin aşılayarak kilo vermenizi sağlayabilir.
Yaşadığınız gezegensel periyot Jüpiter değilse kilo vermeniz Jüpiter periyotlarıyla karşılaştırıldığında çok daha kolaydır. Ayrıca doğum haritanızdaki Jüpiter ve Satürn transitleri de incelenip başarılı bir diyete ne zaman başlayabileceğiniz incelenebilir.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...ebe6c145_1.jpg Jüpiter'in yükselen burcunuzdan, altıncı evinizden ya da doğum haritanızdaki Jüpiter üzerinden transiti kilo almaya en fazla eğiliminiz olacağı zamanlardır.
Jüpiter'in bu transitleri yaklaşık olarak 1 yıl sürer. Satürn'ün doğum haritanızdaki çeşitli noktalardan transitleri ise çok kolay kilo vermenize neden olur ancak bu kilolar kimi zaman çeşitli stres ve sıkıntılar nedeniyle verilir.

Kilo alamıyorsanız...
Yükselen burcunuzdaki Satürn etkisi sizi fiziksel olarak zayıf ve ince bir insan yapabilir. Her ne kadar iştahınız yerinde de olsa bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor olabilirsiniz. Bunun nedeni yükselen burcunuzun yönetici gezegeninin ya da yükselen burcunuzun Satürn'den etki almasıdır.
Yükselen burcunuzda fizyolojinizi zayıf düşüren bir gezegenin olması da sizin hem fiziksel anlamda zayıf hem de kolay hasta olan biri olmanıza neden olabilir.
Yükselen burcunuzdan,doğum anındaki Ay'ınız üzerinden,6.evinizden ya da doğum haritanızdaki Jüpiter üzerinden 12 senede bir kere transit eden Jüpiter kilo almanızı kolaylaştıracaktır.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...432292b8_1.jpg Jüpiter'in yukarıda belirtilen evlerde yerleşmesinin dışında, sekizinci ya da altıncı evleri yönettiği bir doğum haritasında yükselen burçta yerleşimi de kilo fazlalığı sorunlarına neden olabilecektir.
Astrolojide her olumlu gezegensel yerleşimin bir de olumsuz yönü, her olumsuz yerleşimin de olumlu bir yönü vardır.
Jüpiter 8.evde kilo alımına neden olurken kişinin eşinin servetinden oldukça yararlanabilmesini de sağlar.
12.evdeki Jüpiter gereğinden fazla harcamalar yaptığınızı tanımlarken, oldukça kaliteli sağlık hizmeti alabileceğinizi de gösterir.
http://i.mahmure.com/g/2015/9/14/hin...e8c7a869_1.jpg 6.evdeki Jüpiter ise sokak hayvanlarından tutun da tüm evcil hayvanlara karşı sizi şevkatli bir insan haline getirir. Bu evdeki Jüpiter sizin çok fazla borca girmenize neden olabilecekken yardıma muhtaç insanlara karşı hayır işleri yapmanızı da sağlar.


Şu Anki Saat: 19:36

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.