Ölüm, hayatın gerçeği ve bütün insanların kaçınılmaz sonudur. Kimilerine göre korkunç bir son olan ölüm kimileri için bu hayattan kurtuluş olabilir. Fakat hepimizin bir gün ruhu bedeninden ayrılacak ve toprak altına girecektir.
Ruh, dinlerin ve ruhsal felsefenin insan yaşamının özü saydıkları maddesel olmayan varlıktır. Ölüm denilen şey aslında ruhun bedenden ayrılmasıdır.
Ölüm anında insan ruhu bedenden ayrılır. Ruh tıpkı deri değiştiren bir canlı gibi yaşadığı boyuttan ayrılarak asıl hayatına doğru bir yolculuğa çıkar. Geriye kalan beden ise insanların inançlarına göre toprak altına gömülebilir ya da yakılabilir.
Öldükten İnsan Bedenine Ne Olur?
Ölüm anında insan bedeni kendisine can veren ruhunu kaybeder. Bedenin gömülmesi ile birlikte hem iç kuvvetler hem de dış kuvvetler tarafından vücudun parçalanması sağlanır. Ölümden sonra vücutta oksijen kalmaz. Bunu fırsat bilen mikroplar faaliyete başlayarak insan vücuduna yayılır. İnsanların bedenlerinde yaşanan bu parçalanma iç organları da etkiler. Zaman içinde akciğer, kalp, böbrekler ve diğer organlar çürümeye başlar.
Ayrışmaya başlayan bir vücut dört aşamadan geçer: Otoliz, şişme, aktif bozulma ve iskeletleşme. Bu ayrışmanın ilk aşamasında vücut içinde bulunan enzimler içeriden dışarıya doğru hücreleri yemeye başlar. İkinci aşama da ise bağırsak yolunda üretilen gazlar sıkışır. Gazların oluşması ile koku yayılır.
Cesetler Neden Kokar?
Cesetlerin neden koktuğu insanlar tarafından merak edilen bir konudur. Bu konuyu aydınlatmak için İngiliz biyokimya uzmanları tarafından yapılan çalışmalar sonuç vermiş ve cesetlerin neden koktuğu sorusu yanıt bulmuştur.
İngiliz biyokimya uzmanları tarafından yapılan bu araştırmada insan vücudunda bulunan 400 farklı bileşenin ölümden sonra meydana gelen bu kokuyu meydana getirdiğini ortaya çıkarmıştır.
Ölü eti yiyen böcekler ve çürüme anında ortaya çıkan bakteriler, ölümden sonra insan vücudunun neden koktuğuna verilecek başka bir cevap olabilir. Vücutta bulunan 400 bileşen bu bakterilerin hareketinin sonucu olarak ortaya çıkar. Çalışan bakteriler ise ölü dokuları gaz ve tuza dönüştürür. Ortaya çıkan bu gazlar kokunun kaynağıdır. Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar cesetlerin neden koktuğunu bu şekilde açıklar.