Kadın Forumu

Kadın Forumu (http://pembemsi.net/index.php)
-   Saç Bakımı, Saç Rengi, Saç Renkleri, Saç Modelleri, Saç Şekilleri (http://pembemsi.net/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Saçınızdaki Kepekten Hızlı Kurtulun (http://pembemsi.net/showthread.php?t=81411)

buse 02.Temmuz.2016 17:47

Saçınızdaki Kepekten Hızlı Kurtulun
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1389095761.jpg

Saçlardaki kepeklenmede aşırı derecede çalışan yağ bezleri, stres ve yüksek şeker tüketiminin etkisi bulunmaktadır. Saçlarınızdaki kepekten kurtulmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1. Saçlarınızdaki kepeklenmeden kurtulmak ve sorunu hafifletmek için saç derinizi nemlendirin. Bunun için saç derinize bir nemlendirici veya bir cilt yağıyla masaj yapın. Saç derinize masaj yaptıktan sonra 30 dk kadar bekleyin. Sonra nemlendirici bir şampuan ve nemlendirici bir saç kremiyle saçlarınızı yıkayın.

2. Saçlarınızdaki kepekten hızlı kurtulmak istiyorsanız kullandığınız şampuanı değiştirmeyi deneyin. Kullandığınız şampuan cilt tipinize uygun olmayabilir. Eğer yağlı bir saç deriniz varsa yağlık saçlar için formüle edilmiş bir şampuan kullanın. Ayrıca saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamak için sıcak su kullanmayın. Ilık su kullanın.

3. Şekeri kesin. Yüksek şeker tüketiminiz kepeğe neden olabilir. B kompleks vitaminleri ve B vitaminleri içeren besinler saçlarınızdaki kepeklenmeyi hafifletebilir.

4. Balık yağı desteği alın. Beslenmenizdeki sorunlar, özellikle çinko veya omega 3 eksikliğiniz, saçlarınızda kepeklenmeye neden olabilir. Balık yağı destekleri bu konuda faydalıdır.

5. Saçlarınızdaki kepeklenmenin kaynağı stres olabilir. Bu nedenle rahatlamaya ve stresinizi azaltmaya çalışın. Dinlenmenize dikkat edin. Yüksek stres ve uyku eksikliği kepek nedeni olabilmektedir.

6. Saçlarınızı fön makinesiyle kuruturken yakın bir mesafeden tutmayın ve fön makinenizi en düşük ayarda tutun. Yüksek sıcaklık saç derinize zarar vererek kepeklenmeyi tetikleyebilir.


Şu Anki Saat: 03:10

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.